Zonne-energie

"Duurzame oplossingen in een robuuste montage"

Sinds 2009 verzorgt Hobo voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers de complete installatie, als ook aansluiting van zonne-energiesystemen. Systemen die zo goed als mogelijk op klant en pand, als op locatie en oriëntatie afgestemd worden.

Doelmatigheid, energiezuinigheid en / of CO²-footprint. Een drietal begrippen die vaak meegewogen worden bij installatietechnische keuzes in de woon- en werkomgeving. Hierin dekt Hobo mee in de wens om gebouwen en locaties met het oog op deze begrippen zo doordacht, efficiënt als integraal mogelijk te ontwerpen en benutten.

"Bouwkundige inspectie en montageadvies inbegrepen"

Een van de eerste projecten waarin Hobo mocht adviseren was voor Groenrijk te Zevenaar. Door in een zogenaamd cabrio-dek zonnepanelen (BIPV) te integreren, kon het tuincentrum in de helft van de eigen energiebehoefte voorzien. Anderzijds geven deze zonnecellen, met transparante folie op glas gelamineerd, schaduwwerking boven de planten die voor verkoop bestemd zijn.

Door middel van een klimaatcomputer met zonnevolgsysteem kan het dek aan de zuidzijde de meest optimale zonnestand volgen. Een prima voorbeeld van een integrale insteek voor combinatie van functies in één bouwdeel.

Projecten

PV-systeem op pannendak

Bij een 2^1-kapwoning te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van de woningen een tweetal PV-systemen over het pannendak mogen monteren. Deze modulen hebben tot gevolg dat een vrij lage EPC behaald kan worden en deze nieuwbouwwoningen energiezuinig de toekomst in kunnen.

(BI)PV-systeem geïntegreerd

Bij de nieuwbouw van Zorgboerderij Hoog-Broek heeft Hobo een zonne-energiesysteem mogen integreren in het kasdek van de orangerie. Door de panelen op maat te laten maken, voorzien van een transparante folie, ontstaat een perfecte versmelting van hernieuwbare energie, met een bouwkundig onderdeel, namelijk het dak.

PV-systeem op Aludeck- of Kalzip-dak

Bij het eigen kantoorpand te Nederhemert-Noord heeft Hobo na hagelschade op het eigen aluform dak een tweetal PV-systemen mogen monteren. Dit mes sneed zogezegd aan twee zijden. Zowel het aluminium dak werd esthetisch vernieuwd (hageldeuken weggewerkt), als ook het bedrijf werd (aanzienlijk) energiezuiniger.

PV-systeem in open veld

Bij een nieuwbouw villa te Zuilichem heeft Hobo een bijdrage mogen leveren in de realisatie van een PV-systeem in open veld. Niet altijd leent een bouwwerk zich voor de toepassing van zonnepanelen op een dak en vaak levert het ook geen fraaie toevoeging op een ontwerp onder architectuur.

PV-systeem op plat dak

Bij een bedrijfspand te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van een naastgelegen woning een tweetal PV-systemen op het platte dak mogen monteren.

PV-systeem op golfplatendak

Bij een woonboerderij te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de dakrenovatie van het bijgebouw een PV-systeem op golfplaten mogen monteren. Dit bijgebouw met golfplatendak is gelegen tussen hoge populieren en eiken en ontvangt op diverse momenten van de dag ook schaduw vanuit verschillende hoeken.