Uitgelichte afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding

PV-systeem op Aludeck- of Kalzip-dak

Bij het eigen kantoorpand te Nederhemert-Noord heeft Hobo na hagelschade op het eigen aluform dak een tweetal PV-systemen mogen monteren. Dit mes sneed zogezegd aan twee zijden. Zowel het aluminium dak werd esthetisch vernieuwd (hageldeuken weggewerkt), als ook het bedrijf werd (aanzienlijk) energiezuiniger. De betreffende dakhelften zijn op oost en west gelegen, onder een zeer flauwe hoek. Hierdoor rendeert het systeem (ondanks een niet-loodrechte instraling) bijzonder goed.

In de systeemopzet is gekozen voor 2x 60 stuks poly-kristallijne panelen in aluminium frames van het fabricaat BenQ à 260 Wp/stuk, in combinatie met een tweetal Fronius omvormers. De modulen zijn strak langs de dakranden gesitueerd, waardoor een zo fraai / neutraal mogelijk aangezicht ontstaan is van af de weg gezien. Beter gezegd: Het valt niet op.

Het montagesysteem betreft een systeem op maat gefixeerd, geïnspireerd op het Kalzip-systeem, van Van Der Valk Solar Systems. De dragende basisprofielen zijn met speciale klemmen op de felzen van het aludeck gemonteerd. Vanwege de vlakke ligging en strakke montage langs de dakranden is voor een extra rij basisprofielen gekozen, waardoor ieder paneel met zes klemmen opgesloten ligt op een frame van profielen. Hierdoor heeft ook dit systeem reeds zonder problemen diverse stormen kunnen doorstaan.

 

De montagesystemen van Van Der Valk Solar Systems zijn ontworpen / gesimuleerd tot luchtstromen en turbulenties die overeenkomen met windkracht 12 Beaufort. In combinatie met TNO ontwikkelde Van Der Valk speciale rekentools, waarmee ieder montagesysteem geoptimaliseerd kan worden qua betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Waar te vinden?


Vergelijkbare projecten

PV-systeem op pannendak

Bij een 2^1-kapwoning te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van de woningen een tweetal PV-systemen over het pannendak mogen monteren. Deze modulen hebben tot gevolg dat een vrij lage EPC behaald kan worden en deze nieuwbouwwoningen energiezuinig de toekomst in kunnen.

(BI)PV-systeem geïntegreerd

Bij de nieuwbouw van Zorgboerderij Hoog-Broek heeft Hobo een zonne-energiesysteem mogen integreren in het kasdek van de orangerie. Door de panelen op maat te laten maken, voorzien van een transparante folie, ontstaat een perfecte versmelting van hernieuwbare energie, met een bouwkundig onderdeel, namelijk het dak.

PV-systeem in open veld

Bij een nieuwbouw villa te Zuilichem heeft Hobo een bijdrage mogen leveren in de realisatie van een PV-systeem in open veld. Niet altijd leent een bouwwerk zich voor de toepassing van zonnepanelen op een dak en vaak levert het ook geen fraaie toevoeging op een ontwerp onder architectuur.

PV-systeem op plat dak

Bij een bedrijfspand te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van een naastgelegen woning een tweetal PV-systemen op het platte dak mogen monteren.

PV-systeem op golfplatendak

Bij een woonboerderij te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de dakrenovatie van het bijgebouw een PV-systeem op golfplaten mogen monteren. Dit bijgebouw met golfplatendak is gelegen tussen hoge populieren en eiken en ontvangt op diverse momenten van de dag ook schaduw vanuit verschillende hoeken.