Over ons

ALGEMEEN

Al meer dan 140 jaar weet Hobo wat bouwen betekent. Inmiddels, met de 4e en 5e generatie aan het stuur, een all-round familiebedrijf dat klant- en resultaatgericht te werk gaat.

Bouwbedrijf Hobo kent een brede oriëntatie en realiseert bouwwerken en oplossingen compleet naar de wensen van haar klanten. Aanwezige kennis in theorie en praktijk vertalen zich naar maatwerkprojecten in staalbouw, kassenbouw, woningbouw, utiliteitsbouw of uitzonderlijke combinaties van deze disciplines.

Vanaf ontwerpfase denkt Hobo graag mee in het vinden van mogelijkheden. Dit om wensen, theorie en praktijk samen te brengen tot één integraal ontwerp. Dat omvat de diverse vakgebieden, zowel in het particuliere, zakelijke als publieke segment, van klein tot groot.

Naast kennis op deze gebieden beschikt Hobo ook over een breed scala aan materieel en machines om de werken “makkelijker” te maken. Waar Jan Hobo rond 1900 nog over een rijtuig beschikte, heeft het huidige bedrijf de beschikking over een vrachtauto met laadkraan, keten en containers voor diverse doeleinden, rups-telescoop-hoogwerkers, verrijdbare bouwkranen, als ook machinerieën voor metaal- en houtbewerking, zoals frezen, zetten, ponsen, lassen, knippen, zagen, boren, schaven, etc.

"Een bouwproject is bij Hobo in goede en veelzijdige handen"

HISTORIE

Het van oorsprong familiebedrijf Hobo bestaat al meer dan 140 jaar. Eind negentiende eeuw (het jaar 1876) legde oprichter Jan Hobo de basis voor het huidige bedrijf. Aanvankelijk als dorpstimmerman die leefde van het repareren van kruiwagens tot het maken van ladders. Al gauw groeide zijn onderneming uit tot een serieus bedrijf met eigen personeel.

Het eerste grote werk van Jan Hobo was de verbouwing van Huize Wielestein in 1898, te Nederhemert - Zuid. De nieuw- en opbouw van een complete verdieping voor zo’n ƒ 2.600,-.

Tijdens de twintigste eeuw verwierven de verschillende generaties Hobo een steeds groter wordende klantenkring. Aanvankelijk alleen in de regio, maar later door het gehele land en zelfs ver daarbuiten. Vandaag de dag is Hobo daarbij het best te omschrijven als een flexibel bouwbedrijf met een breed pakket aan activiteiten.

Jan Hobo (gen.1) > Dirk Hobo (gen.2) > Dik & Jaap Hobo (gen.3) > Dirk (gen.4) & Derk Hobo (gen.5).

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9