Uitgelichte afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding

PV-systeem op plat dak

Bij een bedrijfspand te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van een naastgelegen woning een tweetal PV-systemen op het platte dak mogen monteren. Het voordeel is dat het platte dak over voldoende oppervlakte beschikt om een groot zonne-energiesysteem te herbergen en tevens een zuidelijke oriëntatie mogelijk maakt, waarbij de PV-installatie uit het zicht geplaatst is en het dak een dubbelfunctie bekleedt. Een van beide systemen is gelegen tussen een aantal installatietechnische doorvoeren en ontvangt op diverse momenten van de dag schaduw.

In deze systeemopzet is gekozen voor 1×48 stuks en 1×30 stuks poly-kristallijne panelen in aluminium frames van het fabricaat BenQ à 260 Wp/stuk. De 48 (voorste) panelen zijn gecombineerd met een SMA omvormer. De 30 (achterste) panelen zijn gecombineerd met een SolarEdge omvormer, en optimizer achter iedere PV-module.

Het montagesysteem betreft een zogenaamd Valkpro+ systeem, van Van Der Valk Solar Systems. Het bijzondere aan dit systeem is dat er naast het eigen gewicht van de installatiematerialen, bijzonder weinig (extra) ballast nodig is. Doordat de velden als één star geheel zijn samengesteld, ontstaat een lichtgewicht systeem dat ook bij harde wind tegen een stootje kan. De vlakke ligging en de gesloten afmontage aan zij- en achterkanten van de panelenrijen, maken dat wind er moeilijk grip op krijgt.


De montagesystemen van Van Der Valk Solar Systems zijn ontworpen / gesimuleerd tot luchtstromen en turbulenties die overeenkomen met windkracht 12 Beaufort. In combinatie met TNO ontwikkelde Van Der Valk speciale rekentools, waarmee ieder montagesysteem geoptimaliseerd kan worden qua betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Waar te vinden?


Vergelijkbare projecten

PV-systeem op pannendak

Bij een 2^1-kapwoning te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van de woningen een tweetal PV-systemen over het pannendak mogen monteren. Deze modulen hebben tot gevolg dat een vrij lage EPC behaald kan worden en deze nieuwbouwwoningen energiezuinig de toekomst in kunnen.

(BI)PV-systeem geïntegreerd

Bij de nieuwbouw van Zorgboerderij Hoog-Broek heeft Hobo een zonne-energiesysteem mogen integreren in het kasdek van de orangerie. Door de panelen op maat te laten maken, voorzien van een transparante folie, ontstaat een perfecte versmelting van hernieuwbare energie, met een bouwkundig onderdeel, namelijk het dak.

PV-systeem op Aludeck- of Kalzip-dak

Bij het eigen kantoorpand te Nederhemert-Noord heeft Hobo na hagelschade op het eigen aluform dak een tweetal PV-systemen mogen monteren. Dit mes sneed zogezegd aan twee zijden. Zowel het aluminium dak werd esthetisch vernieuwd (hageldeuken weggewerkt), als ook het bedrijf werd (aanzienlijk) energiezuiniger.

PV-systeem in open veld

Bij een nieuwbouw villa te Zuilichem heeft Hobo een bijdrage mogen leveren in de realisatie van een PV-systeem in open veld. Niet altijd leent een bouwwerk zich voor de toepassing van zonnepanelen op een dak en vaak levert het ook geen fraaie toevoeging op een ontwerp onder architectuur.

PV-systeem op golfplatendak

Bij een woonboerderij te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de dakrenovatie van het bijgebouw een PV-systeem op golfplaten mogen monteren. Dit bijgebouw met golfplatendak is gelegen tussen hoge populieren en eiken en ontvangt op diverse momenten van de dag ook schaduw vanuit verschillende hoeken.