Uitgelichte afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding

De KASerne

De KASerne

In de Willemspoort te ’s-Hertogenbosch, in één van de voormalige kazernegebouwen, is Hotel – Restaurant De KASerne gehuisvest. Voor deze bijzondere horecagelegenheid had men een eyecatcher met allure in gedachten. Direct aan de toegang gelegen van het nieuwbouw ontwikkelingsgebied heeft Hobo voor de opdrachtgever een luxe orangerie / serre gerealiseerd als overkapte buitenruimte. Deze kas biedt mogelijkheden tot het organiseren van events of partijen tot wel 200 personen. Deze bijzondere kas is geheel in industriële stijl, onder architectuur ontworpen door DAT Architecten, opgebouwd met robuuste houten spanten, verzinkt stalen constructies en een samenspel van vernuftige aluminium profileringen. Doordat vrijwel ieder onderdeel van de constructie een specifieke functie heeft, of op een ander onderdeel is afgestemd, wordt efficiëntie vertaald naar zichtwerk. De totale bebouwing beslaat een oppervlak van ca. 380m² en is opgebouwd uit geisoleerde, geharde en gelaagde veiligheidsbeglazing. Door gebruik van gelamineerde spanten als driescharnier-spant zijn stabiliteitsvoorzieningen op doeltreffende wijze tot stand gekomen. Dit komt de vrije doorkijk en transparantie van de constructie ten goede. Met behulp van een weerstation en klimaatcomputer worden onder andere de luchtvochtigheid, windsnelheid en temperatuur gemeten en verwerkt, waarop de motorische dubbele nok-luchting de ventilatiestand naar behoefte aanpast.
Getekend: DAT Architecten www.DATArchitecten.nl Berekend: (Hoofdconstructies) FraSp Bouwadvies Constructies www.FraSp.nl Berekend: (Houtconstructies) Ingenieursbureau Vreeswijk www.IBVreeswijk.nl Opdrachtgever: De KASerne www.DeKASerne.nl

Waar te vinden?


Vergelijkbare projecten

Kaswoning Lent

Aan de Goethestraat te Lent heeft Hobo voor een particuliere opdrachtgever een kas of oranjerie gerealiseerd, die gedeeltelijk tegen, maar ook over de woning heen gebouwd is. Door de oriëntatie en uitvoeringswijze van de kas, functioneert dit object als een soort klimaatbuffer of bescherming van het woonhuis zelf.

Heikantsehoeve

Aan de Heikantsehoeve in Berlicum mocht Hobo in 2014 een orangerie realiseren voor het in Berlicum gevestigde Bouwbedrijf Van Steenbergen. Deze luxe kas vormt een bijzondere aanvulling op de stijlvol ontworpen woonboerderij door Maas Architecten Lochem en Zeist..

Hoog-broek

Deze ecologisch verantwoorde kas is het resultaat van een duurzame en integrale ontwerp gedachte. Diverse functies komen op doordachte wijze samen in praktijk. Enerzijds dient de orangerie als kweekruimte voor streekproducten en maakt daarbij deel uit van de activiteiten en dagbesteding van cliënten. Anderzijds vormt de kas ook een vitrine en klimaatbuffer voor de daarbinnen gelegen groepsruimte, welke als het ware in de kas “geschoven” ligt.

Gruyterfabriek

In de oude Gruyterfabriek te ’s-Hertogenbosch mocht Hobo in 2008 dit glazen paviljoen realiseren in opdracht van Sijmens Bouw. Een en ander naar een ontwerp van Bröring Architectuur, ten behoeve van de herbestemming van een oude fabrieksruimte naar kantoorfunctie.

CHIBB

Aan de Corydastraat op Heijplaat Rotterdam mocht Hobo in 2013 een wintertuin / orangerie bouwen voor het CHIBB*, van Hogeschool Rotterdam / SUS Ateliers. Dit concept house wordt ook werkelijk bewoond door Helly Scholten en haar gezin en zal voor een periode van circa 4 jaar te zien zijn.

BloQ

BloQ is een vrijwel uniek totaalconcept voor een sfeervolle en multifunctionele tuinbeleving met een duurzaam tintje. Dit concept is ontstaan vanuit de ontwerpwens om een zo vierkant mogelijke “kas” ofwel glazen tuinkamer te realiseren voor een stijlvolle tuinbeleving, “Fair & Square”.