Uitgelichte afbeelding
Galerij afbeelding
Galerij afbeelding

BloQ

BloQ is een vrijwel uniek totaalconcept voor een sfeervolle en multifunctionele tuinbeleving met een duurzaam tintje. Dit concept is ontstaan vanuit de ontwerpwens om een zo vierkant mogelijke “kas” ofwel glazen tuinkamer te realiseren voor een stijlvolle tuinbeleving, “Fair & Square”. Oorspronkelijk zijn een aantal onderhoudsarme prototypen gemaakt die opgebouwd zijn uit staal en aluminium, welke zich kenmerken door een ranke detaillering van de gevelprofielen. In een wat later stadium (medio 2013) is het concept mede dankzij inzet en expertise van ‘De Waal Kozijnen’ vertaald naar een tastbaar productiemodel in FSC-hout. Het idee van BloQ is om op duurzame wijze een comfortabele tuinbeleving te creëren. De toegepaste materialen kenmerken zich door de mogelijkheden om te recyclen, duurzame winning, lage mate van onderhoud afhankelijk van materiaaltype, of zelfs de mogelijkheid om energie op te wekken. Doormiddel van een BIPV-systeem (het glazen dak uitgevoerd met zonnecellen) kan een enkele vrijstaande kubus bijvoorbeeld tot zo’n 900 Wp produceren. Tevens zijn er mogelijkheden om een BloQ te personaliseren. Afhankelijk van doeleinde of functie kunnen de vlakken anders ingedeeld of ingevuld worden. Dat maakt ieder model uniek en op maat gemaakt voor een eindgebruiker.
Getekend: D.Hobo & Zn. Bouwwerken . www.HoboNederhemert.nl Bijdrage: De Waal Kozijnen . www.DeWaal-Kozijnen.nl

Waar te vinden?


Vergelijkbare projecten

Kaswoning Lent

Aan de Goethestraat te Lent heeft Hobo voor een particuliere opdrachtgever een kas of oranjerie gerealiseerd, die gedeeltelijk tegen, maar ook over de woning heen gebouwd is. Door de oriëntatie en uitvoeringswijze van de kas, functioneert dit object als een soort klimaatbuffer of bescherming van het woonhuis zelf.

De KASerne

In de Willemspoort te ’s-Hertogenbosch, in één van de voormalige kazernegebouwen, is Hotel – Restaurant De KASerne gehuisvest. Voor deze bijzondere horecagelegenheid had men een eyecatcher met allure in gedachten.

Heikantsehoeve

Aan de Heikantsehoeve in Berlicum mocht Hobo in 2014 een orangerie realiseren voor het in Berlicum gevestigde Bouwbedrijf Van Steenbergen. Deze luxe kas vormt een bijzondere aanvulling op de stijlvol ontworpen woonboerderij door Maas Architecten Lochem en Zeist..

Hoog-broek

Deze ecologisch verantwoorde kas is het resultaat van een duurzame en integrale ontwerp gedachte. Diverse functies komen op doordachte wijze samen in praktijk. Enerzijds dient de orangerie als kweekruimte voor streekproducten en maakt daarbij deel uit van de activiteiten en dagbesteding van cliënten. Anderzijds vormt de kas ook een vitrine en klimaatbuffer voor de daarbinnen gelegen groepsruimte, welke als het ware in de kas “geschoven” ligt.

Gruyterfabriek

In de oude Gruyterfabriek te ’s-Hertogenbosch mocht Hobo in 2008 dit glazen paviljoen realiseren in opdracht van Sijmens Bouw. Een en ander naar een ontwerp van Bröring Architectuur, ten behoeve van de herbestemming van een oude fabrieksruimte naar kantoorfunctie.

CHIBB

Aan de Corydastraat op Heijplaat Rotterdam mocht Hobo in 2013 een wintertuin / orangerie bouwen voor het CHIBB*, van Hogeschool Rotterdam / SUS Ateliers. Dit concept house wordt ook werkelijk bewoond door Helly Scholten en haar gezin en zal voor een periode van circa 4 jaar te zien zijn.